Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 29. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lahjendatud aktsiakasum, selle arvutamine ja kajastamine

Aktsiakasumit, mille arvväärtus on baasaktsiakasumiga võrreldes vähenenud väärtpaberite konverteerimise tõttu, nimetatakse lahjendatud aktsiakasumiks (diluted earnings per share, diluted EPS, DEPS).
TÜ lektor Juta Tikk käsitleb lahjendatud aktsiakasumit
Foto: Meeli Küttim

Eelmistes Raamatupidamise Praktiku numbrites rääkisime lihtaktsia väärtust näitava baasaktsiakasumi (basic EPS) ning selle komponentide arvutamisest ja kajastamisest lihtsa kapitalistruktuuriga aktsiaseltsis. Meenutame, et baasaktsiakasum arvutatakse valemi (1) järgi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700