Uudised
Ainult tellijale

Tööandjapension: kas tööandjate pakkumine vastab töötajate vajadustele?

Kaks aastat tagasi tehti Eestis 300 tööandja hulgas küsitlus, millest selgus, et ligi kolmandik tööandjatest ei tea, mida tööandjapension tähendab. Paari aastaga on termini tundjate hulk suure tõenäosusega kasvanud, kuid võimalust kasutab ja pakub siiski vaid 3% kohalikest ettevõtetest, mis tähendab suuri kääre selle poolest, et üle poole Eesti töötajatest ise näevad tööandjapensionit olulise motivatsioonipaketi osana.

Luminori personalijuht Merike Kim  Foto: Kaarel Langemets

Tööandjapension tähendab, et tööandja teeb täiendavaid kogumispensioni makseid töötaja vabatahtlikku ehk III pensionisambasse. Tegu on täielikult vabatahtliku kokkuleppega tööandja ja töötaja vahel nii maksete suuruse kui ka nende sageduse poolest, sest ühtegi riiklikku nõuet ega ettekirjutust sellele ei ole. Kokku saab leppida ka selle, kas makseid teeb ainult tööandja või on selle täiendavaks osaks ka töötaja iseseisvate maksete tegemine samasse fondi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700