Autor: Hans Lõugas, tehnoloogiaekspert • 24. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotite võidukäik

Hiljutised läbimurded automatiseerimises ohustavad väidetavalt inimeste töökohti rohkem kui kunagi varem. Kui reaalne siis ikkagi on, et robot meie töö ära õpib?
Foto: erakogu

Idee robotist, mis teeb inimese eest tööd, on meiega olnud pea sajandi. Ent viimastel aastatel on huvi ja vaimustus asendunud pigem kahtluste, ärevuse või isegi hirmuga. Mida tõelisemaks on raamatutest ja filmidest tuttav robot saanud reaalse töötegijana, seda enam on hakatud arvestama riski: kui robot meie eest töö ära teeb, siis on inimesel oht elatusallikata jääda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700