Autor: Marianne Lõhmus • 7. mai 2019

7 põhjust, miks kasutada e-arveid

E-arve ei ole lihtsalt e-posti teel saadetud PDF-fail. See on täielikult automatiseeritud protsess, mille käigus informatsioon liigub ühe ettevõtte finantssüsteemist teise ettevõtte finantssüsteemi. Toome teieni 7 põhjust, miks e-arveid kasutama hakata:

1. Lühem makseperiood: arve tasumine on kiirem, kuna arve kättetoimetamise aeg on minimaalne ning sisestamise aeg puudub. Arved saadetakse otse teise süsteemi, mis välistab ka informatsiooni sattumise valedesse kätesse.

2. Madalamad kulud, vähem toiminguid: salvestamine, saatmine, paberarve puhul trüki- ja postikulu. Paberarve saatmine on 57% kallim kui e-arvete esitamine ja paberarvete saamine on isegi üle 60% kallim kui e-arve vastuvõtmine.

Loe lisaks
Kuula: kui suur on e-kaubanduse maht?

3. E-arve edastatakse otse, koos vastuvõtuteatega: te saate jälgida, kas arve on edastatud või mitte, teil on ülevaade saadetud arve olekust.

Loe lisaks
E-arvete saatjate arv kolme kuuga kasvanud 10%

4. Keskkonnasäästlikkus: muidugi on vähem paberit keskkonnale parem. E-arve lahendus eemaldab 80% enamiku raamatupidamisosakondade paberist. Paberijäätmete asendamine elektrooniliste arvetega säästab metsa.

5. Automaatselt vastuvõtja finantssüsteemi: manuaalne sisestamine ei ole vajalik, kuna andmed tuvastatakse automaatselt.

6. Välistab võltsitud arved: ghost-arve tähendab, et arve on võltsitud. See on arve teenuste või toodete kohta, mida pole kunagi tarnitud. E-arveid kontrollitakse automaatselt autentsuse alusel ning võltsitud arved tuvastatakse.

7. Selge ülevaade äriprotsessidest: finantsosakond on ettevõtte jaoks väga oluline. Kui seal valitseb segadus, on see stressirohke töötajatele, kuid selle mõju on ka ettevõtte väljavaadetele halb. E-arved aitavad vähendada segadust ja koormust, vältides arvete sattumist ettevõttes valede inimeste kätte või hoopis kaduma minemist. Lisaks on selge ja kindel ülevaade kõikide arvete staatusest osa ettevõtte äriprotsesside jälgimisest.

Olgugi, et e-arvest on palju räägitud, tundub nii palju asjaolusid siiski veel ebaselged. Lisaks sellele, et üleminekut survestab riik, liigub ärimaailm sinna poole, kus kiireim võidab. Kas teadsid, et sissetuleva e-arve haldamine võtab raamatupidajalt 6x vähem aega? Mida teeksite, kui teil oleks igal nädalal üks vaba päev juures? Puhkaksite või laiendaksite oma ettevõtet?

Raamatupidaja.ee korraldab sel kevadel, veel enne, kui avalikule sektorile e-arvete saatmine kohustuslikuks muutub, seminari – kus tuuakse välja e-arvete head ja vead, praktilised näited, hinnavõrdlus ning palju muud vajalikku. Rohkem infot seminari kohta leiad SIIT!

Allikas: Unifiedpost.com

Miks kasutada e-arveid?
Foto: PantherMedia
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700