Jaga lugu:

Kuula: ettevõtja rahapesuveega aknast välja

Rahapesu tõkestamise meetmed kipuvad ettevõtja oma muredega üksi jätma, sest teenusepakkujad – audiitorid, raamatupidajad, pangad – peavad väga hoolega välja selgitama ettevõtja tausta ja eesmärgid, mille tõttu ta ehk ei julgegi enam nende teenuseid kasutada, kartes tahtmatult kahtluse alla sattuda. Ka teenusepakkuja võib olla lausa sunnitud oma kliendist teavitama rahapesu tõkestamise bürood, kui mõned andmed kasvõi väiksemagi kahtluse tekitavad.

Kuidas uutes oludes hakkama saada ja millised võimalused on pankadel ning teenuseosutajatel nii, et seadused täidetud ja rahapesu tõkestatud, sellest kõnelevad maksuekspert Villy Lopman advokaadibüroost RASK ja LHV panga rahapesu tõkestamise üksuse juht Aivar Paul.

Vestlust suunavad Äripäeva teabevara vanemtoimetaja Heidi Saar ja toimetaja Kai Koks.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Marianne Lõhmus
Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee