9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riskide maandamine omavalitsuses

Haldusreformiga loodi eeldused omavalitsuste võimekuse kasvuks. Suuremad on ootused omavalitsustele nii riigil, elanikel kui ka omavalitsustel endal. Võimekuse üks oluline väljendus on kindlasti korrektne ja tõhus tegutsemine eesmärkide saavutamiseks, mida aitab tagada läbimõeldud ja toimiv sisekontrollisüsteem. Rahandusministeeriumi tellimusel on valminud abistav juhend toetamaks omavalitsusi sisekontrollisüsteemi väljatöötamisel.
Artiklis käsitletakse riskide maandamist omavalitsuses sisekontrollisüsteemi kaudu
Foto: scanpix

Sageli jääb mulje, justkui oleks sisekontrollisüsteem midagi eraldiseisvat, mida peaks hakkama nullist välja arendama. Tegelikult on see igas omavalitsuses teatud määral olemas ja toimiv. Sisekontrollisüsteem on asutuse igapäevase töö osa, mida täidetakse sageli ise seda tunnetamata, sest kõik rakendatavad korrad, reeglid, juhendid ja protsessid – nii nende kujundamine kui ka järgimine – ongi osa toimivast sisekontrollisüsteemist. Näiteks on asutuses kehtestatud sisekord, järgitakse kuluaruandluse põhimõtteid, tegevused ja menetlused vormistatakse kirjalikult, tagatakse info, otsuste ja menetluste avalikustamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700