Autor: Christer Haimi, CHK juhataja • 25. veebruar 2019
Ainult tellijatele

Uus tuluregister Soomes

Soome riik hoolitses selle eest, et raamatupidajatel ei oleks igav: selle aasta alguses toimus seal väga suur muudatus. 1. jaanuarist 2019 on Soomes kasutusel tulorekisteri ehk tuluregister, kus alates jaanuarist tuleb deklareerida kõigi töötajate palk.

Raamatupidamisbüroo CH Konsultatsioonid OÜ juhataja Christer Haimi
Autor: Meeli Küttim

Varem Soomes palkasid ei isikustatud, st ettevõtted küll deklareerisid iga kuu oma palgafondi, aga täpsemat ülevaadet, millisele töötajale kui palju palka maksti, esitama ei pidanud. Kui aasta sai läbi, siis hiljemalt jaanuari lõpuks tuli esitada eelmise aasta kohta palgadeklaratsioonid, kus seletati lahti, kui palju keegi aasta jooksul palka sai. Sisuliselt oli Soome maksuamet terve aasta pimeduses.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700