Autor: Raamatupidaja.ee • 31. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksusoodustuse info esitamise tähtaeg

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab maksusoodustustega teenuseid pakkuvatele asutustele ja ettevõtetele meelde, et andmed inimeste kulutuste kohta tuleb ametile edastada 1. veebruariks.
1. veebruaril on maksusoodustusega seotud info esitamise tähtaeg
Foto: pixabay

Maksusoodustustega teenuste peamised pakkujad on pangad, kindlustusseltsid ja koolitusettevõtted. Samuti saab tulumaksu maha arvata tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele asutustele tehtud kingituste ja annetuste puhul.

MTA teenuste osakonna teenusejuhi Hannes Udde sõnul on oluline, et maksusoodustusega seotud andmed jõuaksid tähtajaks kohale. „Siis jõuavad andmed eeltäidetuna tuludeklaratsioonidele ja inimestel on võimalik oma tulud kiirelt deklareerida ning oma lõplik maksukohustus eelmise aasta kohta kohe teada saada,“ ütles Udde.

Loe lisaks:

Kontrolli oma tulumaksukohustust

MTA tagastab 141 miljonit eurot tulumaksu

„Tuludeklareerimise keskkond on sellest aastast muutunud ja saanud uue kujunduse ning täiendavaid lihtsustusi. Lisatud on eeltäidetud andmeid ning vähendatud esitatavat andmehulka, mis kõik peaksid tagama võimalikult kiire ja lihtsa deklareerimise,“ lisas Udde.

Tuludeklareerimine algab 15. veebruaril, esimeste tagasimaksete tegemist alustatakse 26. veebruaril.

Infot tulude deklareerimisest saab MTA kodulehelt ja e-postilt [email protected], samuti helistades infotelefonidele 880 0811 (eraklient) ja 880 0815 (e-deklareerimise abi).

Allikas: Maksu- ja tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700