Autor: Tõnis Elling, Deloitte Advisory maksunõustaja • 7. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ulatuslikud tulumaksuseaduse muudatused

Tulumaksuseadus muutus eelmisel aastal ning muudatusi on jõustumas veel käesoleval ja järgnevalgi aastal. Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling kirjeldab saabuvaid muudatusi ning nende vajalikkust.
Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Riigikogu võttis 12.12.2018. vastu tulumaksuseaduse (TuMS) muudatused, millega võetakse üle üldine kuritarvituste vastane reegel, tulumaks lahkumisel ja välismaiseid kontrollitavaid äriühinguid käsitlevad eeskirjad ning reguleeritakse ülejääva laenukasutuse kulu maksustamist. Seaduse erinevad punktid jõustuvad erinevatel aegadel. Osasid punkte rakendatakse tagasiulatuvalt alates 1. jaanuar 2018 (need on redaktsioonilised täpsustused juba kehtinud muudatustele), osa jõustub 1. jaanuar 2019, osa 1. juuni 2019 ja osa 1. jaanuar 2020.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700