Autor: Tõnis Elling, Deloitte Advisory maksunõustaja • 20. detsember 2018

Jõulud on andmise aeg, mis paraku ei pruugi maksukohustusest vabastada

Jõulud on pühalik ja soovitavalt ka rahulik aeg. Inimesed proovivad hästi käituda ja üksteisele head teha. Või siis vähemalt vältida kurja tegemist. Kui jälgida erinevaid heategevussaateid, siis kingitused ja annetused on Eesti rahva südames eriti jõulude ajal.
Kingitus võib kaasa tuua maksukohustuse
Foto: scanpix

See kõik on tore ja ilus. Küll aga ei maksa ettevõtjatel unustada, et hoolimata sellest, et võibolla ei ole teie silmis riik olnud alati hea laps, siis paljudel juhtudel ei saa riiki ka kingitusest ilma jätta. Kui äripartneritele kingituse tegemine on vabatahtlik, siis maksuraha riigile andmine on kohustuslik. Pühade ajal, andmise tuhinas ei maksa unustada, et mitte kõik kingitused ei ole maksuvabad. Hoolimata sellest, et head teha on alati suur rõõm, siis kindlasti on veel suurem rõõm rahuliku südamega magama minna, kui kõik vajalikud maksud makstud. Füüsilised isikud võivad muidugi maksude pärast muret tundmata kingitusi jagada, pigem mureks, et liiga palju ei kuluta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700