10. detsember 2018

Sander Kallasmaa: klientide ja töötajate rahulolu on võrdselt tähtis

„Päris nii ei ole, et tehnoloogia võtab kogu finantstöö üle ja inimesi pole enam vaja. Töö lihtsalt muutub ja ajaga tuleb kaasas käia,” viitab vandeaudiitor, Baker Tilly Baltics OÜ juhtiv partner Sander Kallasmaa levinud kartusele, et varsti teevad arvutid ja robotid suure osa tööst ära.
Baker Tilly Baltics OÜ juhtiv partner Sander Kallasmaa
Foto: Meeli Küttim

„Kui vaadata, mis toimub arvestusvaldkonnas, siis sisestamistööd jääb küll järjest vähemaks, aga finantsinimest või raamatupidajat on tulevikus endiselt vaja selleks, et infot tõlgendada ja seda juhtkonnale edasi anda. Nii et inimesi on ikka vaja,” rõhutab kakskümmend aastat audiitorina töötanud Sander. Selleks, et arvutid hakkaks päriselt inimese tööd tegema, tuleb veel väga palju vaeva näha. Mida suurem digiteerimine, mida suurem arvutite osatähtsus, seda enam peab finantsspetsialist oskama suhelda, selgitada, individuaalselt nõu anda, andmeid analüüsida, arvude taha näha ja kliendi soove mitu sammu ette aimata.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700