17. oktoober 2018

Arvestusala Edendaja 2018 kandidaat: Christer Haimi

Läbi aasta vahendab ajakiri Raamatupidamise Praktik arvestusala valdkonnas tegutsevate ja/või seda tugevalt mõjutavate inimeste töiseid saavutusi ja parimaid praktikaid. Sel aastal valime persoonide seast välja inimene, kes võiks kanda nimetust Arvestusala Edendaja 2018. Võitja valitakse ja kuulutatakse välja konverentsil Raamatupidajate päev 2018.
CH Konsultatsioonid juht Christer Haimi
Autor: Meeli Küttim

Töökäik ja saavutused

Pärast ülikooli lõppu sai Christer Haimi praktikakoha toonases Tartu Maksuametis, mispeale talle seal maksuinspektorina ja hiljem osakonna juhataja asetäitjana tööd pakuti. Sammud läksid pikemaks ja Christer jätkas tasapisi maksukonsultatsioone, vaikselt hakkas lisanduma ka ettevõtteid, kes palusid abi raamatupidamisega, ja ajapikku tekkisid ka päris oma kliendid, kelle raamatupidamise ta enda vastutada võttis. Maksuameti perioodi peab Christer siiani kõige suuremaks stardirajaks ja koolipingiks.

Christer Haimi persoonilugu saad täismahus lugeda SIIN.

Tutvu konverentsi Raamatupidajate Päev 2018- Numbrite mäng programmiga SIIN.

Mõne aja pärast kandideeris mees Cleanaway finantsanalüütiku ametikohale. „Eks ma olen tõesti pigem selline muutuste juhtija, protsesside käivitaja tüüp,” lausub ta. „Kui töö, mida mind tegema on kutsutud, saab valmis, ja ma jõuan soovitud tulemuseni, ei paku see mulle enam pinget ja leian, et on aeg see töö kellelegi teisele üle anda, minu roll ja missioon on selleks korraks täidetud,” jutustab ta.

Suur väljakutse oli 25 aastasele noorele mehele asuda sisuliselt nullist korraldama vastloodud ligi tuhande töötajaga Ida-Viru Keskhaigla rahaasju. Mõne aja pärast asus Christer tööle aga Tartu vanglas, kus ta rajas uue rahaarvestuse süsteemi- vangla pidi kinnipeetavatele osutama panga sarnast teenust. Kogu selle aja mõlgutas Christer mõtteid oma ettevõttest. Hetk näis olevat õige ja ta tegi otsuse – lahkus vanglatöölt ja alustas lõpuks ometi päriselt oma ettevõttega.

Siis tehti Christerile taas vanglast ettepanek asuda kinnipeetavate rahade arvestust uuendama. „Väljakutse oli korralik ja loobuda ma ei suutnud,” tunnistab ta. Nii naasis ta vanglasse ja asus looma elektroonilist kinnipeetavate rahaarvestuse süsteemi nimetusega K-Raha. Peale süsteemi edukat käivitamist viis Christer Kohtute Raamatupidamiskeskuses ellu kõikvõimalikke uuenduslikke reforme. Seejärel koondas kogu Justiitsministeeriumi valitsemisala personali- ja palgaarvestus (ühtekokku 3600 inimese osas) Kohtute Raamatupidamiskeskusesse. Järgnes Justiitsministeeriumi valitsemisalas oleva Kohtute Raamatupidamiskeskusest riigi raamatupidamisbüroo - Riigi Tugiteenuste Keskuse - loomine Rahandusministeeriumi valitsemisalasse.

Seejärel haaras Christer Haimi oma firmal sarvist ja tegi sedagi üksnes nii, kuis oskas – täie pühendumisega. Praegu juhib Christer nii meil kui ka võõrsil raamatupidamisteenust ning äri- ja maksukonsultatsioone pakkuvat ettevõtet CH Konsultatsioonid, aidates ettevõtetel siseneda Eesti ja Soome turule.

Christer ütleb, et talle meeldib väga klientidega suhelda ja nende olukordadele lahendusi leida. „Tihtipeale olen ma kliendi ja raamatupidaja vaheline puhverisik, kes suudab neid üksteisele arusaadavaks muuta,” sõnab ta. „Ma naudin suhtlust ja seda tunnet, et suudan leida lahendusi!”

Rutiinset tööd Christer enda sõnul ei talu. „Klassikalist raamatupidajat, kes talub rutiini, ei saaks minust iial. Ma olen ikka protsesside juht ja ideede käimatõmbaja, rutiin teeks mu haigeks,” naerab Christer.

Täna on Christer ka Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse liige.

Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700