5. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

II osa Finantsanalüüs: mineviku tõlgendus annab juhised tulevikuks

Ettevõtte finantsaruannetes kajastuvad minevikus toimunud sündmused. Selle alusel saab ettevõte anda hinnangu finantsolukorrale ja sättida suundi tulevikuks. Ettevõtte finantsandmeid on võimalik analüüsida mitmel viisil.
Ave Nuka selgitab finantsanalüüsi suhtarvude meetodit
Foto: erakogu

Aruannete horisontaal- ja vertikaalanalüüsist oli juttu ajakirja eelmises numbris. Selles artiklis on vaatluse all finantsanalüüsi suhtarvude meetod, mis võimaldab esile tuua finantsnäitajate vahelisi seoseid ning leida põhjuse-tagajärje seoseid ja tegevustulemuse mõjutajaid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700