10. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötasu maksustamine on muutunud arusaamatumaks

Käesoleva aasta algusest jõustunud muudatused maksuvaba tulu arvestamises on töötajatele rohkem raha kätte jätnud, kuid üsna suur osa töötajatest kasutab maksuvaba tulu lubatud määrast vähem. Küllaltki palju on ka neid, kes ei tea, kui suur nende maksuvaba tulu on.
Kadri Seeder kirjutab töötasu maksustamise mõjudest
Foto: erakogu

Maksu- ja Tolliameti andmetel kasutas aprillis 2018 lubatud määrast vähem maksuvaba tulu 202 126 inimest, lubatud määrast rohkem kasutas seda 40 216 inimest (Evelyn Liivamägi, 05.06.2018 Palgainfo Agentuuri seminari ettekanne). Seega on töötajad maksuvaba tulu kasutamisel pigem ettevaatlikud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700