23. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA avas arvestuse e-teenuse

Alates tänasest on e-maksuametis/e-tollis (e-MTAs) kasutusel uuendatud arvestuse e-teenus, mis teeb maksu- ja tolliameti hallatavatest nõuetest ja kohustustest ülevaate saamise mugavamaks ning võimaldab paindlikult oma kohustuste eest tasuda.
Tegevused e-MTAs muutuvad lihtsamaks
Foto: pixabay

Maksu- ja tolliameti teenuste osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul on kõige silmatorkavamaks lihtsustuseks üleminek uuele kujundusele. „Uus kujundus lähtub põhimõttest, et vastava e-teenusega seotud toimingud oleksid kasutaja jaoks loogilises järjekorras ning võimalikult palju infot saaks ühest kohast kätte,“ ütles Raaper.

„Uue kujundusega harjumine võib esialgu aega võtta, aga kokkuvõttes muutuvad tegevused e-MTAs sujuvamaks. Et see paremini õnnestuks oleme lahenduse kasutusele võtmisel arvestanud erinevate kasutajakogemustega,“ selgitas Raaper.

Arvestuse e-teenuse peamised uuendused võrreldes varasemaga:

• Arvestust puudutavad tegevused saab kätte ühest menüüst ning puudub vajadus erinevatele alalehtedele liikuda.

• Kõikide nõuete ja kohustuste ülevaate leiab ühest kohast.

• „Nõuete ülevaade“ lehel plokis „Ettemaksukontod“ kuvatakse aktiivsed ettemaksukontod, millel olevat raha on võimalik nõuete tasumiseks kasutada.

• Nõudeid saab mugavalt otsida. Otsingutulemused kuvatakse vaikimisi lehel 10 reana, kuid ridade arvu saab suurendada kuni 100 reani lehel. Kõiki otsingutulemusi saab alla laadida CSV-failina.

• Makstavat summat on võimalik ise komplekteerida. Tulevikukohustuste maksmisel saab jätta tasumisest välja kategooria tervikuna või nõuete kaupa.

• Nõudeid, mille määramise dokumendil on viitenumber, on võimalik tasuda valides viitenumbriga nõude maksmise.

• Lisandus krediitkaardiga maksmise võimalus.

Arvestuse teenuse loomine on üks etapp kogu e-MTA uuendamisest. Kevadeks 2019. aastal uueneb täielikult iseteenindusportaali ülesehitus ja kaasajastatakse e-teenuste kasutusmugavus.

Arvestuse e-teenust tutvustava video leiad SIIT.

Lisainfot leiad SIIT.

Arvestuse e-teenus arendati rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse ning tarkvaraettevõtete OÜ Icefire ja Nortal ASi poolt, kasutades selleks nii riigieelarvelisi kui ka struktuurifondide rahalisi vahendeid.

Allikas: Maksu- ja Tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700