27. veebruar 2018
Ainult tellijatele

Kassapõhine versus tekkepõhine arvestus

Juta Tikk käsitleb kassapõhise ja tekkepõhise arvestuse erinevusi
Autor: erakogu

Vähem kogenud raamatupidajad ja finantsarvestuse õppimist alustavad tudengid on tihtipeale hädas mõistmisega, mida tähendab kassapõhine arvestus, mis on tekkepõhine arvestus ning mille poolest need arvestuspõhimõtted erinevad.

Finantsarvestuse ja -aruandluse kontseptuaalse raamistiku moodustavad üldiselt aktsepteeritud põhiprintsiibid – sektoriülesed metodoloogiliste eelduste kogumid –, mis annavad autoriteetse toetuse ühe või teise arvestusprobleemi ühtsesse lahendusse. Nende hulgas on olulisel kohal kassapõhine arvestusprintsiip ja tekkepõhine arvestusprintsiip, millega määratakse kindlaks majandustehingute raamatupidamisliku üleskirjutamise põhimõtted.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700