27. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kassapõhine versus tekkepõhine arvestus

Juta Tikk käsitleb kassapõhise ja tekkepõhise arvestuse erinevusi
Foto: erakogu
Vähem kogenud raamatupidajad ja finantsarvestuse õppimist alustavad tudengid on tihtipeale hädas mõistmisega, mida tähendab kassapõhine arvestus, mis on tekkepõhine arvestus ning mille poolest need arvestuspõhimõtted erinevad.

Finantsarvestuse ja -aruandluse kontseptuaalse raamistiku moodustavad üldiselt aktsepteeritud põhiprintsiibid – sektoriülesed metodoloogiliste eelduste kogumid –, mis annavad autoriteetse toetuse ühe või teise arvestusprobleemi ühtsesse lahendusse. Nende hulgas on olulisel kohal kassapõhine arvestusprintsiip ja tekkepõhine arvestusprintsiip, millega määratakse kindlaks majandustehingute raamatupidamisliku üleskirjutamise põhimõtted.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700