16. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välislähetuse maksuprobleemid

Maksukonsultant Tõnis Jakob analüüsib välislähetuse maksuprobleeme
Foto: erakogu
Töölähetuse kulude maksustamisega seotud probleeme käsitleb põhiliselt tulumaksuseadus (TuMS). Kui töötaja töölepingujärgne töö tegemise koht asub välisriigis ja ta saadetakse sealt töölähetusse, siis tuleb tema töölähetuse kulusid hüvitada töökoha riigi normide kohaselt ja mitte Eesti normide järgi.

Tulumaksuseaduse § 13 lõike 3 kohaselt ei maksustata tulumaksuga:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700