14. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sissetuleku arestimise muudatused

Advokaat Siiri Kuusik tutvustab sissetuleku arestimise muudatusi
Foto: erakogu
Võlausaldajad saavad kohtutäiturite abil võlgnikelt võlgu sisse nõuda. Võlgade sissenõudmisel kasutatakse erinevaid meetmeid, mille hulgas on ka sissetuleku arestimine. Selle aasta alguses jõustusid muudatused, millega tuleb kursis olla.

Näide 1. Töötaja teenib 400 eurot kuus (alammäär on 500 eurot). Varem ei olnud võimalik sellisel juhul sissetulekut arestida (v.a lapse elatisnõude puhul). Uue korra kohaselt saab 400-eurose sissetuleku korral arestida igal juhul kuni 20% (s.o kuni 80 eurot).

Näide 2. Töötaja teenib 130 eurot kuus (toimetulekupiir on 140 eurot). Kuni 20-protsendilise arestimise võimalus ei kohaldu, kuivõrd palk jääb alla toimetulekupiiri.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700