Autor: Raamatupidaja.ee • 13. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja maksugiid 2018

Ettevõtja maksugiid 2018 aitab juhtidel uutes maksuseadustes orienteeruda ja riske maandada
Foto: Mihkel Jäämees, KPMG Baltics vandeaudiitor
2018. aasta algab suure hulga seaduse- ja maksumuudatustega, milles on raske orienteeruda isegi kogenud finantsistidel. Millised on aga need nüansid, millega peaks kindlasti kursis olema ka juht ja/või ettevõtja?

Iga juht teab, et maksud ei ole asi, millega iga päev tegeleda. Kuid kui midagi läheb valesti, siis on väga raske millegi muuga tegeleda.

- Joel Zernask, KPMG Baltics OÜ partner, maksuvaldkonna juht

Lisainfo ja tellimine SIIT.

Äripäeva ja KPMG koostöös valminud teatmik „Ettevõtja maksugiid 2018“ annab ülevaate 2018. aasta olulisematest maksumuudatustest, mis mõjutavad nii ettevõtjaid kui ettevõtteid tervikuna. Tegu on eeskätt ettevõtte juhtidele suunatud vajaliku infoga, mis aitab langetada mõistlikke otsuseid ja maandada riske.

Olulisemad teemad on:

         Dividendide maksustamine         Laenud seotud osapooltele         Tulumaksuvaba miinimumi arvestamine         Sõiduautode ja kaubikute maksustamine         Teekasutustasu         Majutus, transport, spordikulud,         Optsioonid ja erisoodustus         Töötajate lähetamine         Krediidiasutuste avansiline tulumaks         Eluruum äriühingus         Juhatuse liikme töötuskindlustus         Läti maksureformi olulisemad punktid

Teatmikus on elulised ja selged näided, mis on kujundatud nii, et neid oleks hõlbus lugeda ja pilguga haarata. Iga teema juures on kokkuvõte kõige olulisematest punktidest, millesse juht või ettevõtja peaks suurema tähelepanuga suhtuma, olgu või näiteks nüanss, et teatud juhtudel on võimalik optsioone maksuvabalt realiseerida ka kolmeaastase perioodi jooksul või et ettevõtte tulumaksu tasumise kohustus tekib Lätis dividendide väljakuulutamisel.

Teatmiku autorid on KPMG Baltics OÜ maksuvaldkonna juht Joel Zernask ning maksunõustajad Einar Rosin, Mikk Tereping, Mart Tatrik, Ave Rego ja Merike Oja.

Lisainfo ja tellimine SIIN.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700