12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidaja roll eelarvestamise protsessis

Ave Nukka analüüsib raamatupidaja rolli eelarvestamises
Foto: erakogu
Kui sul pole eesmärki, ei jõua sa iial kohale. Eesmärgid on olulised saavutamaks seda, millest unistame või kuhu soovime jõuda. Ettevõttes on eelarve parimaks abivahendiks liikumaks eesmärkide poole. Seega eelarve on juhtimise tööriist.

Juhtkonna ülesanne on igapäevaste juhtimisotsustega saavutada püstitatud eesmärke ning teha paremaid otsuseid olukordades, kus piiratud ressursse tuleb suunata uute ja keeruliste väljakutsete lahendamiseks. Selleks et eesmärgid oleksid realistlikud ja mõõdetavad, vajavad juhid finantsinfot selle kohta, kus ollakse praegu ning milliste (finants)tulemusteni soovitakse ja ollakse suutelised jõudma tulevikus. Raamatupidaja kui majandustehingute registreerija on siin parimaks nõuandjaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700