6. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuetele vastava arve tähtsus sisendkäibemaksu mahaarvamisel

Tõnis Elling selgitab, millised on arvel olulised ja millised ebaolulised vead
Foto: erakogu
Sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus tekib maksukohustuslasel siis, kui müüjal tekib käibemaksu maksmise kohustus. Küll aga ei ole ostjal õigust sisendkäibemaksu maha arvata, kui tal ei ole nõuetele vastavat arvet.

Nõuded arvetele on sätestatud käibemaksuseaduse (KMS) § 37. Arvel kajastatud andmed on küll olulised, kuid eristada tuleb olulisi ja ebaolulisi vormivigu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700