30. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõiduautode kasutamise maksumuudatused

OÜ Marisett juhtiv maksukonsultant Tõnis Jakobi
Foto: erakogu
Alates 1. jaanuarist 2018 muutub oluliselt ettevõttele kuuluva sõiduauto eratarbeks kasutamise maksustamine.

Kui seni võis töötaja ettevõttele kuuluva sõiduauto eratarbeks kasutamise hüvitada ettevõttele ning erisoodustust ja sellega kaasnevaid makse ei tulnud ettevõttel tasuda, siis 1. jaanuarist on sõiduauto eratarbeks kasutamisel erisoodustuse tulumaksubaas seatud sõltuvusse sõiduauto mootori võimsusest, olenemata sellest, kui palju seda sõiduautot eratarbeks kasutatakse ja kas kasutaja hüvitab eratarbe ettevõttele või mitte.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700