Autor: Raamatupidaja.ee • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anna nõu, kuidas koostada 2018. aasta eelarvet

Kuidas koostada 2018. aasta eelarvet
Foto: Pixabay
Äripäevas ilmub 15. septembril erileht ja äripäev.ee portaalis veebiraamat teemal „Kõik 2018. aasta eelarve koostamisest“.

Kui Teie büroo või ettevõte soovib jagada oma teadmisi ja kogemusi järgnevatel teemadel, siis võtke ühendust projektijuht Rando Rjatipoviga:

E-post: [email protected];

Tel: 5686 1806

Tegemist on sisuturundusliku väljaandega.

Teemad, mida soovime erilehes ja veebiraamatus kajastada:

seadusemuudatused, mis ettevõtjaid ootavad ja mida tuleb järgmise aasta eelarves arvesse võtta, olgu või näiteks tulumaksu, aktsiisi või andmekaitseseaduse muutused. Nõu andma ootame advokaate ja maksukonsultante;eelarvestamise meetodite valik. Nõu andma ootame audiitoreid ja maksukonsultante;eelarvestamise teenuse sisse ostmine. Nõu andma ootame finantsjuhtimise ja raamatupidamisbüroosid ning konsultante, kes seda teenust pakuvad;eelarvestamise tarkvarad, mis osa tööd eelarve koostamisel ära teevad. Nõu andma ootame tarkvara loojaid ja tarkvarafirmade juhte;üleminek e-arvetele. Kuidas pdf-arvete vahetamine masinloetavate e-arvete vastu aitaks ettevõtetel kokku hoida nii aega kui raha;Vaatame ka suuremaid eelarveridu detailsemalt kuluridade kaupa, näiteks:

* Mida arvestada finantskulude planeerimisel 2018. aastal? Kas üle tasub vaadata ka pangaülekannete tasud? Kuidas planeerida tootmise laiendamiseks laenu võtmist? Kuidas planeerida investeeringuid või vaba raha kasumlikku investeerimist?

* Mida arvestada 2018. aasta turunduseelarve koostamisel? Millistesse kanalitesse enim panustada?

* Mida silmas pidada 2018. aasta personalikulude arvestamisel? Kuidas leida võimekat finantsjuhti või analüütikut? Milliseid töökohti on vaja enim tulevikus?

* Milliseid koolitusi planeerida töötajatele 2018. aasta eelarvesse?

* Kuidas optimeerida 2018. aastal bürookulusid (sisustus, hooldus, koristus)?

* Kuidas säästa ettevõtte telekommunikatsioonikuludelt?

* Kuidas kokku hoida kütusekuludelt? Kas kasutada hoopis taksoteenust firmaga?

* Mida arvestada toorainekulude puhul? Kuidas aktsiisitõuse arvestada? Millised on soovitused impordipartnerite valikul?

* Kaasa rääkima ootame ka ülikoole ja koolitusfirmasid, kus õpetatakse Eestis finantsjuhtimist ja kuluarvestussüsteemi põhialuseid ning korraldatakse täienduskoolitusi juba töötavatele spetsialistidele. Mida toob tulevik? Räägitakse eelarvevabast elust ja pikkade perspektiivide tegemise mõttetusest.

* Sügisel on tulemas kohalike omavalitsuste valimised. Mida on uut oodata riigihangetes või KOVide ühishangetes?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700