12. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korrektne keelekasutus

Professor Reili Argus jagab korrektse keelekasutuse nõuandeid
Foto: Tiina Kõrtsin, Õhtuleht
Selge keel on väärt tööriist – selges keeles tekst on loetav, arusaadav ja selle järgi saab tegutseda. Raamatupidajad peavad oma töös olema eriti täpsed ning seepärast on väga tähtis, et tekst oleks ühemõtteline, arusaadav ja liigse sõnavahuta.

Nii nagu üldiselt eestikeelseid ametitekste, kimbutavad ka raamatupidajate kirjutatud kaaskirju, töömeile ja muid tekste üldlevinud keeleprobleemid: liiga pikad ja keerulised laused, võõrapärased lausemallid ja sõnakasutusstambid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700