Autor: Raamatupidaja.ee • 9. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mais maksti täitemenetlusaegset elatisabi 1943 inimesele

Aprillikuu eest tehti täitemenetlusaegsed elatisabi väljamaksed
Foto: https://pixabay.com
Sotsiaalkindlustusamet tegi täitemenetlusaegsed elatisabi väljamaksed aprillikuu eest 1943 inimesele summas 179 782 eurot.

Selle aasta alguses lisandus kohtumenetlusaegse elatisabi kõrvale ka täitemenetlusaegne elatisabi, millega tagatakse üksinda last kasvatava vanema lapsele igakuine elatisraha.

„Märtsis, kui sotsiaalkindlustusamet tegi esimesed täitemenetlusaegsed elatisabi maksed, maksti elatisabi 1481 inimesele, mais on saajaid pea viiesaja inimese võrra rohkem. Kui aga arvestada, et eelmise aasta lõpus oli Eestis umbes 9000 elatisraha võlgnikku, siis võiks saajaid olla oluliselt rohkem,“ rääkis sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik Piret Meemann.

Täitemenetlusaegse elatisabi saamiseks peab inimene pöörduma kohtusse. Kui elatisnõudes on kohtulahend jõustunud, aga võlgnik siiski elatist ei maksa, tuleb algatada kohtutäituri juures täitemenetlus. Samale kohtutäiturile tuleb esitada taotlus ka täitemenetlusaegse elatisabi saamiseks.

Täitemenetlusaegse elatisabi suurus on kuni 100 eurot kuus. Elatisabi suurust ja laekumist puudutavate küsimuste korral tuleks pöörduda selle kohtutäituri poole, kellele esitati taotlus elatisabi saamiseks.   

Elatisabi maksmine ei vabasta elatisvõlglast tema kohustusest, vaid riik nõuab vanemalt, kes oma lapsele on elatise maksmata jätnud, võlgnevuse välja.

Lisainfot leiad SIIT.

Allikas: Sotsiaalkindlustusamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700