19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proportsiooni arvestamise meetodi valikut saab piirata

Tõnis Elling toob välja sisendkäibemaksu proportsiooni arvestamise meetodite eripärad
Foto: erakogu
Raamatupidamise Praktiku eelmistes numbrites kirjutasime sisendkäibemaksu proportsiooni arvestamise meetoditest. Lühikese aja jooksul on kaks huvitavat kaasust jõudnud lahendini Euroopa Kohtus ja Riigikohtus.

Ajakirja märtsinumbris käsitlesime Euroopa Kohtu otsust[1], kus vaidlus käis selle üle, kas riigisisese õigusega saab piirata maksumaksja õigust kasutada sisendkäibemaksu proportsiooni arvestamisel maksumaksjale sobilikku meetodit.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700