Uudised
Ainult tellijale

FIE üleminek osaühinguks

Advokaat Jelizaveta Rastorgujeva annab nõu, kuidas minna üle äriühingu vormile  Foto: erakogu

Äriseadustiku (ÄS) kohaselt võib ettevõtja tegutseda füüsilise isiku või äriühinguna. Tegutsemine füüsilisest isikust ettevõtjana (FIE) võib ühel päeval osutuda mitteotstarbekaks. Näiteks majandustegevuse laiendamise tõttu tuleb FIE-l minna üle äriühingu vormile.

Äriühingu otstarbekust näitavad ka vastutuse (FIE vastutab ettevõtlustegevuse eest kogu oma varaga) ja maksustamise küsimused (FIE-l on suurem maksukoormus kui näiteks osaühingul). Äriühingute liikidest on osaühing (OÜ) sobivaim ettevõtlusvorm väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks. FIE ettevõtlusvormi muutmise tõttu on põhiküsimuseks, kuidas korraldada FIE varade ja kohustuste üleandmine juriidiliselt ja maksualaselt korrektselt.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700