14. märts 2017
Ainult tellijatele

Sisendkäibemaksu proportsiooni arvestamise meetodi valik

Tõnis Elling käsitleb sisendkäibemaksu proportsiooni arvestamise meetodeid
Autor: erakogu

Käibemaksuseaduse (KMS) § 33 alusel on maksukohustuslasel samal aastal lubatud kasutada sisendkäibemaksu mahaarvamisel kas proportsionaalse mahaarvamise või otsearvestuse ja proportsionaalse mahaarvamise segameetodit.

Maksumaksjale on jäetud võimalus valida, kumba meetodit kasutada. Tegelikult aga tekib küsimus, kui vaba maksumaksja ikkagi on meetodi valikus. Varem on Euroopa Kohtu praktikas välja kujunenud, et maksumaksja võib kasutada ükskõik millist mahaarvamise meetodit seni, kuni maksuhaldur saab tulemust jälgida. Samuti ei tohi mahaarvamisel eksida neutraalsuse põhimõtte vastu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700