17. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobareelnõuga tehtud maksumuudatused

Maksuekspert Tõnis Jakob käsitleb vastuvõetud maksumuudatusi
Foto: erakogu
Riigikogu võttis 19. detsembril 2016 vastu tulumaksuseaduse, sotsiaalmaksuseaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu, mida on hakatud kutsuma kobareelnõuks ning mis muudab oluliselt senist maksustamist ja maksukorraldust.

Nimetatud maksumuudatused kuulutas president välja ja need avaldati 24. detsembril 2016 Riigi Teatajas, kuid president tegi seejuures avalduse, et ta pole rahul selle eelnõu menetlemise protseduuriga ning tema arvates on tulumaksuseaduse, sotsiaalmaksuseaduse ja teiste seaduste muutmise seaduses kohti, mille puhul tuleks kontrollida nende vastavust põhiseadusele. sätestatud põhimõte, et negatiivse mõjuga maksumuudatuste vastuvõtmise ja jõustumise vahele peab üldjuhul jääma vähemalt kuus kuud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700