8. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Firmajuhtide ja raamatupidajate hinnangud raamatupidaja pädevusele

Majandusarvestuse lektor Siiri Luts tutvustab Survey-uuringut
Foto: erakogu
Raamatupidaja kutsestandardit, ametinimetusi ja muud praktikat on käsitletud erinevates artiklites. Selles artiklis tutvustame Survey-uuringut, millega firmajuhid ja raamatupidajad hindasid raamatupidaja 5. ja 6. taseme kompetentside olulisust Likerti skaalal.

Äriteeninduse ja Muu Äritegevuse Kutsenõukogu kinnitas 2012. aasta 7. juunil uued raamatupidajate kutsestandardid, mis rakendusid 2013. aastast. Uue rahvusvahelise kaheksatasemelise standardite süsteemi järgi on raamatupidamise kutsevaldkonnas kolm taset:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700