4. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik plaanib maksumuudatusi

Velli Saaberg ja Kaire Uusen kajastavad maksumuudatusi
Foto: Äripäev
Rahandusministeerium soovib lihtsustada sõiduautode eratarbeks kasutamise maksustamist ja viia miinimumini ettevõtjatele siiani kehtinud bürokraatia. Vastu on võetud ka otsus rakendada maksusoodustust tervise ja spordiga seotud kuludele.

Ministeeriumis valminud ettepaneku kohaselt loobutakse sõidupäevikute abil arvestuse pidamisest sõiduautode puhul, mida kasutatakse ühel ajal nii ettevõtluses kui ka eraotstarbel. Rahandusminister Sven Sester selgitas, et tööandja auto eratarbeks kasutamise korral tasutavad maksud võiks panna sõltuma üksnes auto võimsusest ja vanusest ning loobuda segakasutuses olevate autode puhul sõidupäevikutest. Muudatuse mõte ongi Sesteri sõnul segakasutuses olevate sõiduautode aruandluse ja maksustamise lihtsustamine ja korrastamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700