2. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehisabilised raamatupidaja igapäevatöös, III osa

Kristi Ulm tutvustab närvivõrke sisaldavaid rakendusi
Foto: Meeli Küttim
Sarja viimases artiklis, mis käsitleb tehisabilisi raamatupidaja igapäevatöös, kirjeldatakse närvivõrke sisaldavaid rakendusi krediidipettuste avastamisel, lao väärtuse hindamisel, eelarvestamisel ja juhtimisarvestuses.

Üks sagedasemaid pettuste liike on kaupade ja teenuste ostmine krediidiga, kavatsusega mitte kunagi nende eest tasuda. Sellised vargused õnnestuvad, kui kaupleja ei tegele klientide ja halva võla detailse analüüsiga. Kaubandus kolib järjest enam internetti ning üha rohkem ettevõtteid kasutab krediidimüügil online-autoriseerimist. Siinkohal tuleb appi närvivõrkude rakendus, mis monitoorib müügisüsteemis krediiditaotlusi – see aitab identifitseerida potentsiaalseid pettuse juhtumeid. Selline rakendus tarkvaras annab kauplejale võimaluse ära öelda potentsiaalsetele ja olemasolevatele klientidele, kes tunduvad oma tegevuselt kahtlased, soovides kogu krediidilimiidi kohe ära kasutada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700