2. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas klassikaline tööõigus kaob?

Meeli Miidla-Vanatalu käsitleb tööõiguse temaatikat
Foto: erakogu
Klassikalise tööõiguse reeglid on üles ehitatud eeldusel, et tööandja saab töötegemise protsessi kontrollida, seega ka vastutab selle korraldamise ja töötaja heaolu tagamise eest. Uute töösuhtevormide puhul pole need eeldused aga enam täidetud ja küsimusi on rohkem kui vastuseid.

Eelmisel aastal valmis Eurofoundi uuringu raport paindlike töösuhtevormide kohta Euroopas, kus toodi esile mitu probleemi ja lahendamist vajavat ülesannet, mis panevad paratamatult mõtlema, kas 19. sajandil töötaja kaitseõigusena kujunema hakanud tööõigus on oma aja ära elanud. Samast raportist ajendatuna toimus 2015. aasta novembri lõpus Haagis Euroopa tööõiguse võrgustiku ELLN-i seminar, mille teemaks oligi 21. sajandi töösuhted ja nende muutumine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700