10. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajaist hoolimine läheb kalliks maksma

Ajakirjanik Kairi Oja käsitleb erisoodustuste pealt makstavate maksude teemat
Foto: erakogu
Eesti riik on kujundanud erisoodustuse pealt makstavad maksud kõikidele võrdselt, olenemata ettevõtte tegevusvaldkonnast. Kõik see mõjub neile tööandjaile, kes oma töötajate tervisest ehk veidi enam hooliksid, justkui karistusena.

Siiani kehtib meil Eestis erisoodustuse pealt makstavate maksude puhul lähenemine, mille kohaselt käsitleb riik erisoodustusena tööandja poolt töötajate tervise eest sellisel tasandil hoolitsemist, mis ületab töötervishoiuseadusega kehtestatud arstlikku kontrolli. Ent leidub ettevõtteid ja tööandjaid, kes tõsimeeli soovivad oma töötajaid veidi enam väärtustada, iseäranis kui ettevõtte tegevusvaldkond on töötajate tervisele keskmisest koormavam.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700