14. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praktikandid – teretulnud või mitte

Velli Saaberg uurib, kui kerge või keeruline on praktikale pääseda
Foto: Äripäev
Ajakiri RP uuris, kas ja kui oodatud on ettevõtetes praktikandid, eriti olukorras, kui räägitakse tööjõu vähesusest. Kas raamatupidamist õppivatel tudengitel on lihtne või keeruline tööpraktikale pääseda?

Meie ajakirja kaks head koostööpartnerit BDO Eesti ja Ernst & Young Baltic AS tunnistasid mõlemad, et pakuvad praktikavõimalusi meelsasti ning sageli juhtub, et praktikandist saab õige pea nende töötaja. ütles, et nemad pakuvad igal aastal praktikavõimalusi enam kui kümnele tudengile. „Tegevusvaldkonnast lähtuvalt on enamik meie praktikante majanduserialadelt. Võimaldame neil saada õpingute kõrvalt erialast töökogemust ja leida seeläbi enda jaoks sobivaim karjääritee auditis, raamatupidamises või maksunduses,” rõhutab Sikkal. lisab, et praktikakohtade pakkumine on hea võimalus panustada oma valdkonna arengusse ja anda teooriale lisaks reaalne töökogemus. „BDO Eestis praktikal olles saavad tudengid proovida töötada eri valdkondades, sest BDO-l on mitu äriliini (sh audit, raamatupidamisteenused, ärinõustamine) ning näiteks raamatupidamisteenuste puhul on võimalik ka spetsialiseerumine (palgaarvestus, rahvusvahelised äritoe teenused, Eesti hea raamatupidamistava versus IFRS-i nõuetele vastav finantsarvestus jms). Selline mitmekesisus annab noortele parema ettekujutuse, kuhu suunda nad soovivad pärast hariduse omandamist edasi liikuda,” rõhutab Kink., kelle juhtida on BDO Eestis samuti üks raamatupidamisteenuste meeskond..

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700