5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palgalõhe eripärad

Henry Auväärt analüüsib soolise palgalõhe iseärasusi
Foto: erakogu
Erinevate uuringute järgi on Eestis äärmiselt suur sooline palgalõhe. Erinevused tulenevad peamiselt sellest, et keskmisi palku võrreldes jäävad sageli tähelepanuta ametikohtade eripärad.

Viimaste statistikaameti andmete (oktoober 2014) järgi ulatub palgalõhe 23,3%-ni, Eurostati teatel kuni 30%-ni ning mõne uuringu järgi koguni 35%-ni. Täpselt ei tea keegi, kuna iga uuring toob erineva tulemuse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700