22. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvete ja algdokumentide tähtsus maksustamisel

OÜ Marisett juhtiv maksukonsultant Tõnis Jakob
Foto: Tõnis Jakob
Arve ja algdokument on maksustamisel erakordselt olulised dokumendid, sest ebakorrektsed arved on tekitanud maksumaksjatele palju arusaamatusi ja ebameeldivusi.

Raamatupidamise seaduse (RPS) § 7 lg 1 märgib, et raamatupidamise algdokument on majandustehingu toimumist kinnitav tõend ning loetleb algdokumendi kohustuslikud andmed. Arve mõistet kasutatakse käibemaksuga maksustamisel ning käibemaksuseaduse (KMS) § 37 lg 7 loetleb arvele esitatavad nõuded ehk arve kohustuslikud rekvisiidid. Nii RPS-is toodud algdokumendi kui ka KMS-is toodud arve rekvisiidid langevad kokku, kuid KMS näeb arvele ette lisaks rida käibemaksuga seotud spetsiifilisi nõudeid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700