8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulumaksuseaduse muudatused tuleval aastal

Tõnis Jakob tutvustab tulumaksuseaduse muudatusi 2016. aastal
Foto: Erakogu
Riigikogu on võtnud vastu mitmeid tulumaksuseaduse muudatusi, mis hakkavad kehtima 1. jaanuarist 2016.

Tulumaksuseaduse (TuMS) muutmisega suurendatakse maksuvaba tulu 2015. aasta 154 eurolt kuus 205 eurole kuus aastaks 2019, pärast seda tõstetakse 1. jaanuarist 2016 tulumaksuvaba pensioni määra seniselt 2640 eurolt aastas (st 220 eurot kuus) 2700 eurole aastas (st 225 eurot kuus). Tulumaksuvaba miinimumi tõstetakse järk-järgult järgmiste aastate jooksul ning residendist füüsilise isiku maksustamisperioodi tulust arvatakse maha maksuvaba tulu:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700