Autor: Raamatupidaja.ee • 1. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPMG saab uued juhatuse liikmed

KPMGst asutaja Andres Root lahkub ettevõttest
Foto: Andres Haabu
KPMG Baltics OÜ juhtkonnas toimuvad 1. oktoobrist 2015 muutused, mil juhatuse liikmeks saavad auditivaldkonna tipptegijad Indrek Alliksaar ja Eero Kaup ning KPMG-st lahkuvad ettevõtte asutaja Andres Root ja kauaaegne auditipartner Taivo Epner. KPMG nõustamisvaldkonda asub juhtima KPMG-ga liitunud suurte kogemustega Hanno Lindpere.

KPMG auditivaldkonna juht Eestis Indrek Alliksaar on alates 1. oktoobrist KPMG Baltics OÜ partner ja juhatuse liige. Alliksaar liitus KPMG-ga 1996. aastal ning tal on kauaaegne börsi- ja teiste suurettevõtete auditeerimise kogemus. Samuti on Alliksaar osalenud mitmes ettevõtete ühinemiste ja ostudega seotud eriprojektis. Ta kuulub Eesti Audiitorkogu juhatusse.

Eesti kontorisse naaseb ning juhatuse liikmeks saab alates 1997. aastast KPMG ridades olnud ettevõtte partner Eero Kaup, kellel on ulatuslik rahvusvaheliste ettevõtete auditeerimise kogemus. Aastatel 2007-2010 oli Kaup Eesti Raamatupidamise Toimkonna liige. Viimased kolm aastat töötas Kaup Leedu KPMG-s, kus juhtis finantssektori auditimeeskonna ning auditi kompetentsikeskuse tööd.   

Peale 23 aastat ettevõtte ülesehitamisel ja arendamisel lahkub KPMG Baltics OÜ-st partner ja juhatuse liige Andres Root, kes 1992. aastal oli üks KPMG võrgustikku kuuluva Eesti ettevõtte asutajaliikmeid, hiljem  KPMG auditipartner ja juhtivpartner. Root on olnud Eesti audiitortegevuse nõukogu esimees (aastatel 1990-1999) ning audiitortegevuse kutsekomisjoni esimees ja liige (2002-2010). Alates 2010. aastast on Root audiitortegevuse avaliku järelevalve nõukogu liige ning ta jätkab oma tegevust nõukogus ka edaspidi.

KPMG-st lahkub ka kauaaegne auditipartner Taivo Epner, kes asus KPMG-sse tööle 1992. aastal. Epneri panus KPMG Baltikumi ja Valgevene riskijuhtimise valdkonna ja kvaliteedikontrolli kujundamisel on olnud asendamatu.

Muutused toimuvad ka nõustamisteenuste juhtimises. Äri- ja tehingute nõustamise valdkonna uus juht on Hanno Lindpere, kellel on pikaaegne kogemus auditi- ning nõustamisvaldkonnas. Lindpere on muu hulgas olnud Ernst & YoungBaltic AS-i vastutav partner ning toetanud partneri rollis Pärnu Konverentside tegevuse juhtimist.

„Kõigepealt tänan tehtud töö eest Andres Rooti, kes pani aluse KPMG-le kui valdkonna juhtivale ettevõttele Eestis. Andrest on alati iseloomustanud suur pühendumus klienditöö kvaliteedile ning teda kui üht Eesti audiitortegevusele alusepanijat nimetavad kolleegid „Eesti audiitorluse isaks“. Ääretult oluline on olnud ka hinnatud kolleegi Taivo roll tehingute nõustamisel ja auditiklientide teenindamisel,“ märkis KPMG Baltics OÜ tegevjuht Andris Jegers.

Jegersi sõnul on KPMG Baltics OÜ eesmärk kasvatada turuosa, jätkates aktiivset tegutsemist audititurul ja olles ambitsioonikas suunanäitaja nõustamisteenuse sektoris. „Rõõm on tervitada Indrekut ja Eerot juhatuse liikmetena ning Hannot nõustamise ärisuuna juhina. Olen kindel, et uus meeskond hoiab KPMG väärtusi ja suurendab veelgi meie konkurentsivõimet,“ lisas Jegers.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700