Autor: Tuuli Seinberg • 12. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate põnevad hobid: siidimaal

maalitud siidsall
Foto: erakogu
Kauneid siidisalle maaliv raamatupidaja ja ettevõtja Külli Hiiemäe-Metsar arvab, et põhitöö ja hobi peaks ideaalis teineteisest erinema ning lisama elule kvaliteeti.

Kui Külli 1990. aastal Tartu Kunstikooli lõpetas, polnud õpitud kunstnik-kujundaja erialal  kodukandis võimalik tööd leida. „Otsustasin ümberõppe kasuks ja minust sai sekretär-raamatupidaja.  1997. aastal alustasin tööd väikeettevõttes, kus oli tarvis kohe kõiki oskusi rakendada ja juurdegi õppida. Raamatupidaja töö oli minu jaoks põnev, pakkus pidevat väljakutset ning seepärast täiendasin töö kõrvalt oma haridust kuni  Tartu Ülikooli magistrikraadini finantsjuhtimise erialal,“ räägib Külli.

2007. aastal asutas Külli Hiiemäe-Metsar oma ettevõtte OÜ Üheksa Mõõdet. Nüüd oli tal jaksu ka pisut oma hobiga tegelda. „Mulle on väga-väga südamelähedane maalimine. Olen ikka aegajalt mõne asja valmis saanud, kuid siis andis noorem õde mulle võimaluse proovida siidimaali. Katsetasin esialgu tema näpunäidete järgi ja edasi juba omapäi,“ meenutab ta.

Külli sõnutsi on siid vaimustav materjal ja siidile maalimine lummav tegevus. Mustrijoonise pealekandmisel on oluline täpne ja kindel  käsi, ent tõeline maagia peitub värvide valgumises ja segunemises. „Salli valmimine võtab ühe päeva. Vale kehahoiak võib põhjustada küll seljavalu ja treenib hästi tuharaid, kuid annab vastu suure ja sügava rahu, puhkuse igapäevarutiinist ja uued ideed,“ tunnistab kaunite siidsallide autor.

Maalides lahenevad raamatupidamislikud probleemid

Külli Hiiemäe-Metsari sõnul on sallid küll väga praktilised esemed, ent  võimaldavad samas esile tuua kandja isikupära ning maalija on väga õnnelik, kui  tema looming  kaunistab seda hindavaid inimesi. „Seepärast püüangi oma vabu hetki täita rahuliku ja stressimaandava maalimistööga, mis aitab muuhulgas lahendada nii mõnegi finants- või raamatupidamisprobleemi, mille lahendus raamatupidaja töölaua taga kuidagi kätte ei paistnud,“ toob Küll välja üllatava seose.

Ta lisab: „Olen seisukohal, et põhitöö ja hobi peavad üksteisest erinema ja üks ei sega teist, vaid mõlemad lisavad kõigile tegemistele kvaliteedi, mis teeb elu elamisväärseks ja õnnelikuks.“

Külli Hiiemäe-Metsari käsitsi maalitud siidsall
Foto: erakogu
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700