Autor: Tuuli Seinberg • 6. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate põnevad hobid: sukeldumine

Raamatupidaja Marje Tamm sukeldumas
Foto: erakogu
Kuigi raamatupidajatel näikse olevat ööpäeva- ja aastaringselt tööd, tuleb vaimse tasakaalu ja tervise huvides aeg-ajalt rutiinist välja murda ja midagi ka enese heaks teha. Milliste hobidega raamatupidajad tegelevad?

Marje Tamm lõpetas 2004. aastal Tallinna Majanduskooli ja on sellest ajast saati töötanud raamatupidajana. Hiljuti liitus ta 1Office Eesti tööka tiimiga. Marje hobi on sukeldumine.

„Sukeldumise juurde juhatas mind 6 aastat tagasi mu elukaaslane, kes on sukeldumisinstruktor. Kursused läbisin Eestis ja oma esimese “päris” avamere sukeldumise tegin Egiptuses  Punases meres. See oli väga suurepärane kogemus ja ajas lati väga kõrgele. Teist samaväärse veealuse eluga ja sukeldumistingimustega (vee temperatuur, nähtavus, ligipääsetavus) paika on maailmas peaaegu võimatu leida,“ räägib Marje.

Marje sõnutsi on sukeldumine äärmiselt rahustav tegevus: „Vee all kaob igasugune ajataju, sest vaadata on nii palju. Sellest ka vajadus aeg-ajalt manomeetrit jälgida, et õhk otsa ei saaks. Kindlasti on oma hobidega tegelemine mõnus täiendus igapäevarutiinile ja annab uue hingamise ka tööellu.“

Samas möönab Marje, et teise suure lemmiku, lainelauaga sõitmisega tegelemist segab töö küll, sest Eestis on harva head surfiilma – tugevat ja õigest suunast tuult. „Tihti on õige suuna haripunkt just tööajal ja sügiseti tegelikult läheb ka pärast tööd juba pimedaks.. Siis tulebki valida - kas raske südamega töö juures istuda või siis nädalavahetusel töötunnid tasa teha,“ tunnistab Marje.

Kui sinulgi on põnev hobi, siis kirjuta sellest raamatupidaja.ee toimetusele!

Raamatupidaja Marje Tamm sukeldumas
Foto: erakogu
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700