Autor: Raamatupidaja.ee • 2. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlvkondlikud erinevused ja sarnasused

Kadri Seeder, Palgainfo Agentuur
Foto: Erakogu
Põlvkondlikud erinevused hoiakutes ja suhtumises on ja peavadki olema. Kui erinevad on eri põlvkonnad? Palgainfo Agentuuri novembris 2014 tehtud uuring annab mõningaid vihjeid.

Vanus võib olla olulisi väliseid kriteeriume, mille järgi saame inimesest esmamulje, kui neid väga hästi ei tunne. Kas inimene on põlvkonnakaaslane, vanem või noorem on üks lähtekohti, mille järgi valitakse käitumisviis. Endast vanematesse inimestesse püütakse suhtuda lugupidavalt, noorematesse võidakse suhtuda sõbramehelikumalt. Oletamisi võib erineda ka noorte ja neist vanemate inimeste suhtumine töösse ja motivatsioon tööd teha. Palgainfo Agentuur analüüsis novembris 2014 tehtud küsitlusega, milles osales ligi 16 000 töötajat ja tööotsijat, töömotivatsiooni ja töösse suhtumist nii vanuserühmiti kui ka staaži järgi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700