Autor: Raamatupidaja.ee • 21. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OpusCapita alustas koostööd e-arveldajaga

Opus Capita ja e-arveldaja alustasid koostööd
Foto: Erik Prozes
OpusCapita on alustanud e-arvete rändluse koostööd e-arveldajaga, Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) loodud veebipõhise raamatupidamistarkvaraga.

Kõik RIKi loodud veebipõhise raamatupidamistarkvara e-arveldaja kliendid saavad saata oma müügiarved masintöödeldava e-arvena OpusCapita e-arve teenuse klientidele. Sama võimalus vastupidises suunas on avatud ka OpusCapita klientidele – nad saavad edastada läbi rändlusteenuse e-arve, mille ostja loeb otse majandustarkvarasse. Protsess kiirendab arvete liikumist ostjalt müüjale ja muudab arvete menetlemise ladusaks, mugavamaks ja ka läbipaistvamaks.

Andres Lilleste, OpusCapita tootejuht: “Lihtsalt kasutatav töövahend ja laialdased võimalused on alus üldisele e-meelsuse kasvule. Seejuures on OpusCapita ja RIKi koostööst abi ka riigi eesmärgile e-arvete rakendamisel riigi raamatupidamises 2016. aasta lõpuks, kui riigiga arveldamine muutub e-arvete põhiseks. Väikesed e-sammud viivad suurte tulemusteni.”

“Seni on 2015. aasta näidanud e-arvete kasvu ja trend on jätkuv. Veel sel aastal on oodata uusi võimalusi e-arvete rakendamiseks ja ka riik teeb samme seadusandluse poolel e-arvete populariseerimiseks,” lisab Lilleste.

Aleksandr Beloussov, ettevõtete aruandluse infosüsteemide talituse juhataja: “Teenus teeb e-arved kättesaadavaks alustavatele ja väikeettevõtetele ilma kulutusi tegemata. Piisab raamatupidamistarkvara e-arveldaja kasutusele võtmisest ja juba olete valmis saama OpusCapita klientidelt e-arveid, näiteks oma kütusemüüjalt, liisingu pakkujalt, kindlustuselt, mobiilioperaatorilt ja kommunaalteenuste pakkujalt.”

E-arveldaja on lihtne veebipõhine  raamatupidamistarkvara, mis aitab ettevõtjal raamatupidamise korraldamisega mugavalt hakkama saada. Tarkvara asub e-äriregistri ettevõtjaportaalis ja seda saavad kasutada nii ettevõtjad ise kui ka nende poolt volitatud isikud, näiteks raamatupidaja. E-arveldaja on suunatud peamiselt alustavatele ja väikeettevõtjatele, mittetulundusühingutele ning sihtasutustele. Tarkvara koosneb viiest osast: arveldamise-, raamatupidamise-, aruandluse-, personali- ja seadistuste moodul. www.rik.ee/e-arveldaja

E-arved muutuvad 2016. aastal avaliku ja erasektori vahelises arveldamises kohustuslikuks. Sellest, mida üleminekuks teha tuleb ja mida ning mis hinna eest pakutakse, kuulete 3. juunil toimuval seminaril Kuidas valmistuda e-arveteks? Loe lisa SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700