29. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülevaade naaberriikide palkadest

Taavi Alas tutvustab Läti, Soome ja Rootsi keskmisi palku 2014. aastal
Foto: Äripäev
Teeme ülevaate, millist palka maksti 2014. aasta viimases kvartalis meie naaberriikides Lätis, Soomes ja Rootsis.

Läti statistika andmebaasi põhjal võib öelda, et Eesti palkadest on lõunanaabrid mõnevõrra maas, aga mitte väga suurel määral. Keskmine palk 2014. aasta detsembrikuus oli 824 eurot. See on aga palju suurem kui eelmiste kuude keskmised palgad. Esialgsetel andmetel oli 2014. aasta keskmine palk Lätis 765 eurot. Keskmisest märgatavalt kõrgemad palgad on avalikus sektoris, eelkõige riigiasutustes, teiste seas ministeeriumides. Traditsiooniliselt madalamad palgad on kohalikes omavalitsustes, mille keskmine jääb riigi keskmisest palgast 10–15% alla, detsembris 2014 isegi ligi viiendiku võrra väiksemaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700