Uudised
Ainult tellijale

Mis mõjutab töösuhte kestust

Eela Velström selgitab asjaolusid, mis mõjutavad töösuhte kestust  Foto: Äripäev

Töösuhte kestuse mõõtmisel muutuvad olulisteks tegurid, mis inimesi organisatsioonis kinni hoiavad.

Terminil „töösuhte kestus”, nagu erialaterminitel sageli, pole ühest eestikeelset vastet. Inglise keeles kasutatakse termineid retention rate ja stability index pea rööpselt. Kui voolavuse mõõdik toob esile äramineku valdavad põhjused, siis töösuhte kestuse mõõdik hõlmab tegurid, mis inimesi organisatsioonis kinni hoiavad. Kuna voolavusega kaasnev kahjulik mõju on tähendab, et organisatsiooni kutseoskuste ja kogemuste baas väheneb, näitab töösuhte kestus tööandjale tasakaaluks just neid töötajaid, kes seda baasi aitavad säilitada. Voolavus ja tööalane ongi ühe ja sama nähtuse kaks külge. Kui neid kaht mõõdikut konkreetses töökeskkonnas rakendada ja kõrvutada, aitab see kasutusele võtta terviklikud abinõusid ning saavutada tööjõu kvaliteedi hoidmisel ja parandamisel varasemast paremaid tulemusi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700