Autor: Raamatupidaja.ee • 29. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis mõjutab töösuhte kestust

Eela Velström selgitab asjaolusid, mis mõjutavad töösuhte kestust
Foto: Äripäev
Töösuhte kestuse mõõtmisel muutuvad olulisteks tegurid, mis inimesi organisatsioonis kinni hoiavad.

Terminil „töösuhte kestus”, nagu erialaterminitel sageli, pole ühest eestikeelset vastet. Inglise keeles kasutatakse termineid retention rate ja stability index pea rööpselt. Kui voolavuse mõõdik toob esile äramineku valdavad põhjused, siis töösuhte kestuse mõõdik hõlmab tegurid, mis inimesi organisatsioonis kinni hoiavad. Kuna voolavusega kaasnev kahjulik mõju on tähendab, et organisatsiooni kutseoskuste ja kogemuste baas väheneb, näitab töösuhte kestus tööandjale tasakaaluks just neid töötajaid, kes seda baasi aitavad säilitada. Voolavus ja tööalane ongi ühe ja sama nähtuse kaks külge. Kui neid kaht mõõdikut konkreetses töökeskkonnas rakendada ja kõrvutada, aitab see kasutusele võtta terviklikud abinõusid ning saavutada tööjõu kvaliteedi hoidmisel ja parandamisel varasemast paremaid tulemusi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700