Autor: Raamatupidaja.ee • 29. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksete liikumine on kevadpühal häiritud

Pankadevahelised maksed on kevadpühal häiritud
Foto: Veiko Tõkman
1.mail 2015 ei toimu pankadevahelisi arveldusi ning suletud on ka pangakontorid. Neljapäeval, 30. aprillil tehtud maksed liiguvad vastavalt pankade ajakavale.

SEB

Pangasisesed arveldused

Kõik SEB Panga sisesed maksed jõuavad ka pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul.Pankadevahelised arveldused eurodes

1.mail tehtud riigisisesed pankadevahelised euromaksed võtame vastu, kuid edastame need saaja panka 4. mail.Neljapäeval, 30. aprillil tehtud maksed eurodes edastame saaja panka ja/või korrespondentpanka järgmise ajakava kohaselt:Euroopa maksed

enne kella 16.30 tehtud Euroopa (ehk SEPA) maksed edastame samal arvelduspäeval. Pärast kella 16.30 laekunud maksekorraldused edastame saaja panka 4. mail;enne kella 17.45 tehtud Euroopa ekspressmaksed edastame samal arvelduspäeval. Pärast kella 17.45 laekunud maksekorraldused edastame saaja panka 4.mail;

Välismaksed eurodes

enne kella 15 tehtud ekspressmaksed ja SEB grupi sisesed maksed edastame samal arvelduspäeval. Pärast kella 15 laekunud maksekorraldused edastame 4.mail;enne kella 15 tehtud kiirmaksed edastame 4. mail. Pärast kella 15 laekunud maksekorraldused edastame 5. mail;tavamaksed edastame saaja panka ja/või korrespondentpanka 5.mail. 

Välismaksed muudes valuutades

enne kella 15 tehtud ekspressmaksed ja SEB grupi sisesed maksed edastame samal arvelduspäeval. Pärast kella 15 laekunud maksekorraldused edastame 4.mail;enne kella 15 tehtud kiirmaksed edastame 4.mail. Pärast kella 15 laekunud maksekorraldused edastame 5.mail;tavamaksed edastame saaja panka ja/või korrespondentpanka 5.mail. 

Välismaksete jõudmine saajani sõltub makse vastuvõtja riigist ja pangast, kes konkreetse makse vahendab.

Arveldused Eesti ja rahvusvaheliste väärtpaberitega1.mail arveldusi väärtpaberitega (aktsiad, võlakirjad ja fondiosakud sh. ka pensionifondid) ei toimu.

Mobiilimaksed töötavad ka pühade ajal

Mobiilimakse laekub otsekohe, sh nädalavahetustel ja riigipühadel, ning ka eri pankade vahel, kes seda teenust osutavad (praegu pakuvad mobiilimakset vaid SEB ja Swedbank). Vaadake lähemalt: www.seb.ee/igapaevapangandus/teeninduskanalid/mobiilimaksed

Lisainfo klienditoe telefonil 665 5100 või Skype'i teel (kasutajanimi seb.eesti). 

SWEDBANK 

Riigisisesed arveldused

30.aprillil alates 16.00-st kontoris ja 16.30-st elektroonilistes pangakanalites tehtud siseriiklikud maksed võetakse küll vastu, kuid edastatakse saaja panka 04.mail.

Välisarveldused

30.aprillil tehtud ekspressmaksed, euroopa kiirmaksed ja Swedbanki grupi sisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal pangapäeval (30.04.2015), kiirmaksed ja euroopa maksed järgmisel pangapäeval (04.05.2015), tavamaksed ülejärgmisel pangapäeval (05.05.2015).

Juhul kui saaja panga või korrespondentpanga asukohariigis on riigi- või rahvuspüha, võib makse liikumise aeg pikeneda.

Kõik Swedbanki pangasisesed maksed toimuvad tavapäraselt ning samuti saab kiirelt ülekandeid teostada mobiilimaksega.

01.05.2015 panka laekunud nii siseriiklikud-kui ka välislaekumised kantakse klientide kontodele 04.05.2015.

Kontorite lahtiolekuajad

1.mail on Lääne-Eesti, Lõuna-Eesti ning Tallinna regiooni kontorid, pangapunktid, ärikliendisuhete allosakond ja regioonikeskus suletud.

DANSKE BANK

Seoses kevadpühadega on Danske Banki esindused reedel, 1. mail suletud.

NORDEA

Reedel, 1. mail on Nordea kontorid ja Nordea Liising suletud. Palume klientidel arvestada ka sellega, et 1. mail ei toimu pankadevahelisi ülekandeid.

Nordea klienditugi telefonil 1772 (välismaalt helistades +372 6283 300) teenindab Teid kõigil nädalapäevadel ja pühade ajal ööpäevaringselt.

LHV

1. mail on LHV kontorid ja klienditugi suletud. Palume arvestada, et Euroopa makseid sel päeval ei tehta ja hiljem kui 30.04. kell 16.30 tehtud maksed jõuavad saajani teises pangas 4. mai hommikul. Pangasisesed maksed töötavad 1. mail tavapäraselt ja maaklertegevus toimub kell 15–23.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700