5. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB Elukindlustus hüvitas ligi miljoni eest kahjusid

2014. aastal maksis SEB Elu- ja Pensionikindlustus 542 kindlustuskahju eest klientidele välja üle 904 000 euro hüvitisi, mis on 2013. aastal makstud summast 27 protsenti suurem. Ligi pool välja makstud kindlustushüvitiste summast maksti välja laenukindlustuslepingute alusel.

SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimehe Indrek Holsti sõnul on laenu võtnud kliendid hakanud aasta-aastalt üha enam mõtlema oma lähedaste kindlustunde peale ja sellele, et soetatud kodu jääks perele alles ka siis, kui laenuvõtja võime laenukohustusi täita peaks seoses terviseprobleemide või töökaotusega vähenema või kaduma. Igal aastal kasvab kindlustatud laenude osakaal, ulatudes 2014. aastal 75 protsendini uutest laenudest. Laenukindlustusega seotud väljamaksed moodustasid aasta jooksul kindlustusseltsi hüvitiste kogumahust 47 protsenti.

SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst: „Kindlustusturg näitab Eestis tagasihoidlikku, kuid stabiilset iga-aastast kasvu ja minu hinnangul on see loogiline ja prognoositav trend turumajanduse tingimustes, kus iga pere peab läbi kindlustama oma toimetuleku ka ootamatuste puhuks. Tagasilükatud hüvitisetaotluste osakaal SEB-s oli 2014. aastal alla viie protsendi.SEB kahjustatistika andmetel on suurem osa surmapõhjustest jätkuvalt seotud südame- ja veresoonkonna haiguste ja pahaloomuliste kasvajatega. Tööõnnetus juhtumeid oli aasta jooksul 35. Lastega toimus möödunud aastal 78 õnnetusjuhtumit, mis on viiendiku võrra vähem kui eelnenud aastal. Laste kahjustatistikas on endiselt esikohal olme- ja sporditraumad.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700