3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva vahendas mullu üle 4 miljoni e-arve

Omniva vahendas mullu üle 11 miljoni arve, millest üle 4 miljoni olid e-arved. Aastaga kasvas Omniva käive e-arvelduslahenduste valdkonnas 30 protsenti.

Omniva ärisüsteemide üksuse juht Sander Aasna sõnul saadeti Omniva kaudu välja möödunud aastal üle 10 miljoni müügiarve. Ettevõtte ostuarvete lahenduse kaudu võtsid asutused ja ettevõtted vastu üle ühe miljoni ostuarve.

 E-arvete osakaal kõikidest vahendatud arvetest oli eelmisel aastal 40 protsenti. «Järgmisel aastal lähevad avalikus sektoris e-arved kohustuslikuks ning juba täna on näha, et e-arvete osakaal kasvab,» selgitas Aasna.

Aasna sõnul on Omniva käive e-arvelduslahenduste valdkonnas kasvanud aastaga 30 protsenti ning käesolevaks aastaks prognoosib ettevõte kasvu jätkuvalt üle 30 protsendi. nentis, et Baltikum on Omniva jaoks koduturg ning on e-teenustega on plaanis jõuliselt Lätis ja Leedus laieneda. «Esimesed kliendid on meil e-arvete vallas neis riikides juba olemas ja huvilisi on palju. Me läheme sinna, kuhu meie kliendidki. Saame neile pakkuda samasugust teenust kogu Baltikumis,» rääkis Lohk.

Omniva infologistika divisjoni juht Kaur Lohk

Eestis kasutavad Omniva digiarvelahendust ministeeriumid ja riigiasutused, paljud omavalitsused eesotsas Tallinna linnaga, samuti Kaitseliit, Eesti Rahvusringhääling, Tele2, G4S, Amserv  ja paljud teised.

Digiarve on masintöödeldav elektrooniline dokument, mis luuakse, edastatakse, kirjendatakse ja säilitatakse elektroonilises keskkonnas ning mille elutsükkel on algusest lõpuni elektrooniline. Paberarvetega võrreldes on digiarvete kasutamine odavam ja keskkonnasõbralikum.  Samuti tagab üleminek digiarvetele andmete parema ja kiirema analüüsitavuse ja asjaajamise suurema läbipaistvuse.

E-arvetele ülemineku kohta LOE LISAKS:

Riik kutsub üles ühinema e-arvetele ülemineku kavaga

E-arved muutuvad peagi kohustuslikuks

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700