3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontrollige üle oma maamaksu andmed

MTA saadab 15. veebruariks maamaksu teated. Sel nädalal saab kontrollida e-maksuametis maamaksu määramise alusandmete õigsust ja märkida andmetesse oma e-posti aadress, et tellida teavitus elektroonilisel kujul.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul saavad enamik maksumaksjaid maamaksuteate kätte elektrooniliste kanalite kaudu, kuid on veel suur hulk inimesi, kellele tuleb saata maksuteade paberil ja tavakirjaga. „Sel aastal saadame esmakordselt osadele maksumaksjatele teate ka telefoni lühisõnumiga. Edastatava sõnumi sisuks on info maamaksuteate koostamise kohta ning palve minna sellega tutvuma e-maksuametisse,“ rääkis Liivamägi.

Lühisõnumi (SMS) saavad kõik need isikud, kes eelmisel aastal said maamaksu teate veel paberil ja füüsilise isiku tuludeklaratsioonil esitasid mobiiltelefoni numbri.

Liivamäe sõnul koostatakse maamaksu teade kohalikelt omavalitsuselt saadud andmete alusel. „Selle nädala jooksul võiksid inimesed kohaliku omavalitsuse poolt nende kohta esitatud maamaksu arvestamiseks vajalikud andmed üle vaadata ja vigade ilmnemisel omavalitsust sellest teavitada. Siis on võimalik, et parandused jõutakse sisse viia,“ märkis Liivamägi.

Kuni 64-eurone maamaks mistahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tasutakse ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tasutakse 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tasutakse hiljemalt 1. oktoobriks.

Lisainfot maamaksu kohta

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700