8. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanuari "RP Praktik":  arengud ja eurodirektiiv 

Ajakirja "RP Praktik" jaanuarikuu numbrist leiab lisaks maksuinfole, raamatupidamisuudistele ja palgaülevaadetele ka põneva loo inimeste analüüsist ning praktilise finantsülesande.

? RP jaanuarinumbri persoon Pirje Raidma: “Kui soovid midagi saavutada, aitab iga väike samm kaasa.”Silja Paavle, ÕhtulehtGerli Ramler, vabakutseline ajakirjanik

“Praegu on võtmeküsimus, kuidas teha ajakirjandust ja selle eest ka raha saada,” sõnastab Ekspress Grupi finantsjuht Pirje Raidma meediaettevõtte suurima väljakutse ajal, kui üha rohkem ajakirjandust on liikumas internetti.? Maksukeskkonna arengusuunad

Ranno Tingas, Ernst & Young Baltic AS-i partner

Viimasel ajal on Eesti maksuseadusi muudetud lausa iga kuu. Paraku tuleb arvestada, et käesoleval aastal muudatused jätkuvad – loodetavasti küll väiksemas mahus ja pikema etteteatamise tähtajaga.? Uue direktiivi mõju raamatupidamise korraldusele Eestis

Anne Nuut, vandeaudiitor

Üle-eelmise aasta suvel vastu võetud Euroopa Liidu raamatupidamise direktiivi eesmärk on tagada tasakaal halduskoormuse ja saadava kasu vahel, kuid selle lõplik mõju Eesti raamatupidamise korraldusele selgub alles lähiaastail.? Mitteresidentide tulumaksu muudatused 2015

Tõnis Jakob, OÜ Marisett juhtiv maksukonsultant

Alates 1. jaanuarist 2015 hakkas kehtima suur hulk tulumaksuseaduse muudatusi. Üksjagu muudatustest puudutavad mitteresidentide maksustamist. Olulisemaid tulumaksu muudatusi on mitteresidendist juhatuse liikme tasu maksustamine Eestis.? Ettevõtte konkurentsieelis inimeste analüüsi abil

Mait Raava, Pro Konsultatsioonid juhtimiskonsultant

Tänapäeva juhtivad ettevõtted teavad tänu inimeste analüüsile täpselt, kes on neil kõige võimekamad töötajad ja kuidas nad äritulemusi mõjutavad ning millised juhtimistegevused nende arengut ja tulemusi maksimaalselt toetavad. Kui Eesti ettevõtted tahavad rahvusvaheliselt edukad olla, peame inimeste analüüsis parimatele ettevõtetele mitte ainult järele jõudma, vaid neist mööduma.? Sujuv IT-juurutus

Kuigi ükski tarkvarajuurutus pole täiuslik, läks Tallinna Ülikoolil möödunud aasta alguses Microsoft Dynamics NAV-i uuele versioonile üleminek küllaltki ladusalt.? Ülevaade Norra palkadest

Taavi Alas, vabakutseline ajakirjanik

Milline palgatase on ühes Euroopa rikkamas riigis? Norra statistikaameti andmetel oli 2013. aasta keskmine palk täistööajaga töötajatel 42 500 Norra krooni (üle 4830 euro), mis on 3,7 protsenti kõrgem kui aasta varem.? Praktiline finantsülesanne

Eve Lamberg, Estonian Business Schooli doktorant ja finantsarvestuse lektor

Ülesande edukalt lahendanud ettevõtja:1. rakendab tekkepõhise arvestuse kontsepte ja printsiipe majandustehingute andmete mõõtmisel, töötlemisel ja kajastamisel finantsaruannetes;2. analüüsib loodava ettevõtte lihtsamaid majandustehinguid, kasutades finantsarvestuse põhimõisteid ja raamatupidamise põhivõrrandit: varad = kohustised + omakapital;3. teab finantsaruannete sisu ja aruannete vahelisi seoseid.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700